Welkom op de zorgboerderij!

Op de zorgboerderij is er voor de deelnemers een hoop te beleven. Wij bieden dagbesteding aan (jong) volwassenen met een beperking in de veilige en rustige omgeving van het platteland. Ze krijgen hier de kans om zich verder te ontwikkelen, zodat ze kunnen blijven doen waar ze al goed in zijn.

Onze deelnemers krijgen het gevoel dat ze belangrijk zijn en er écht bij horen. Dit laten ze weten door opmerkingen als: ‘Ik heb een baan!’ en ‘Ik werk niet op zaterdag.’ En daar zijn we trots op!

Zorg op maat

We werken in kleine groepen, waardoor we iedereen veel persoonlijke aandacht kunnen geven en we ‘zorg op maat’ kunnen bieden. De zorg wordt aangeboden binnen vier verschillende groepen: de boerderij, de bakkerij, Jan’s Pakhuis en de Schuur van Jan.

Naast de vier groepen kunnen onze deelnemers extra activiteiten doen, zoals het werken in de winkel en bij Brazzerie Wees is Anders. Daarnaast kunnen de deelnemers aansluiten bij creatieve activiteiten tijdens de schilderles of in het atelier en is er wekelijks theaterles. Voor wie het leuk vindt, is de houtwerkplaats geopend om de mooiste kunstwerken te maken.

Verschillende activiteiten

Op de zorgboerderij zijn veel verschillende dieren te vinden zoals schapen, konijnen, kippen, geiten, varkens, alpaca’s, kalkoenen, een kat en een hond. De deelnemers helpen bij het verzorgen en voeren van de dieren. Ze werken in de moestuin en tuinkas, helpen met het verkopen in de boerderijwinkel, maken de heerlijkste lekkernijen in de bakkerij en gaan creatief aan de slag in houtwerkplaats, het atelier en het theater.

Om onze deelnemers goed te kunnen helpen en begeleiden werken we met duidelijke en vaste structuren. Hiervoor maken we gebruik van een pictosysteem: een systeem waarbij we beelden gebruiken in plaats van woorden. Zo weten onze deelnemers precies wat er van hen verwacht wordt.

Kwaliteits-
keurmerk

Sinds 2012 bezitten we het Kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg. Dit betekent dat we werken met een team van ervaren professionele zorgmedewerkers binnen een veilige omgeving waar heldere afspraken worden gemaakt en persoonlijke ontwikkeling de hoogste prioriteit heeft.

Meer weten?

Wil je meer weten over de vier groepen en wat onze deelnemers hier doen? Klik dan op één van de onderstaande groepen:

Boerderij

In de boerderijgroep gaan we dagelijks met een groep enthousiaste deelnemers en gekwalificeerde begeleiders aan de slag om: de dieren te verzorgen, in de moestuin…

Bakkerij

In de bakkerij groep wordt er vol overgave door onze bijzondere bakkers in de bakkerij gewerkt om de heerlijkste patisserie te maken…

Jan’s Pakhuisgroep

De Jan’s Pakhuisgroep is voor deelnemers die tussen de belevingsgerichte- en taakgerichte dagbesteding zitten. Ze doen (creatieve) activiteiten zonder…

De Schuur van Jan

Bij de Schuur van Jan draait het om de beleving en wordt er geen enkele tijdsdruk ervaren. Onze deelnemers hebben over het algemeen meer zorg nodig voor hun persoonlijke…