De bakkerijgroep

In de bakkerij groep wordt er vol overgave door onze bijzondere bakkers in de bakkerij gewerkt om de heerlijkste patisserie te maken.

Wij zijn dus niet zomaar een bakkerij, maar een echte patisserie. We werken niet met instant poeder of kant-en-klare pakjes, alles wordt door ons zelf met de hand gemaakt en vers bereid. Hierdoor maken wij hoogstaand gebak, waarbij er veel verschillende technieken worden gebruikt om een mooi gebak te kunnen maken. 

Wij leiden patissiers op

In de bakkerij werken onze deelnemers samen met drie patissiers en een begeleider. In de bakkerij zijn altijd twee patissiers aan het werk, zodat de deelnemers goed begeleid kunnen worden. De patissiers hebben een achtergrond in het onderwijs, waardoor ze onze deelnemers extra goed kunnen begeleiden én hen leren hoe ze zelf de patisserie kunnen maken in plaats van slechts één onderdeel. 

De inzet en vaardigheden van de deelnemers is enorm gegroeid en ze maken hierdoor echt onderdeel uit van het werkproces in de bakkerij. De één helpt mee in de bakkerij met het afwegen van producten, de ander schilt de appels, bestrijkt de producten met ei of maakt de kruimels voor de afwerking van de taarten. Zo heeft iedereen een belangrijke taak binnen de bakkerij en is er voor iedereen ruimte om mee te helpen.

We zijn er trots op dat onze deelnemers intern worden opgeleid door de patissiers van de Witte Schuur. Door middel van theorie- en praktijktoetsen kunnen ze certificaten behalen.

Producten van de Witte Schuur

In de bakkerij worden dagelijks zowel hartige- als zoete taarten en lekkernijen gebakken, zoals muffins, cakes, koekjes, diverse taarten, saucijzenbroodjes, kroketten, lamsbitterballen, etc. Wij staan bekend om onze heerlijke appeltaarten met appels uit de Betuwe en echte roomboter. We gebruiken zoveel mogelijk eigen groente en fruit uit onze moestuin.

De meeste producten uit de bakkerij dragen het Betuws Best keurmerk. Dat staat voor: eerlijk, duurzaam en hoge kwaliteit. De ingrediënten die we gebruiken komen uit de Betuwe of zijn er geproduceerd. Alles wordt ambachtelijk en met liefde bereid. Puur en extra lekker.

Waar kun je onze producten komen proeven?

 Onze lekkernijen worden geserveerd in Brazzerie Wees is Anders en Theetuin De Witte Schuur. Ook voor andere lokale horecagelegenheden zoals: Caatje aan de Lek, Mama Mia en Vrij, Heerlijkheid Eck en Wiel, ‘t Lief in Beesd en Fort Everdingen bakken wij onze taarten. Ook diverse winkels verkopen onze koekjes en taarten, zoals: Zuivelboerderij Noordam en de molen uit Beesd.

Wil je graag een taart bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop.