In de bakkerij werken onze deelnemers samen met drie patissiers en een begeleider. In de bakkerij zijn altijd twee patissiers aan het werk, zodat de deelnemers goed begeleid kunnen worden. De patissiers hebben een achtergrond in het onderwijs, waardoor ze onze deelnemers extra goed kunnen begeleiden én hen leren hoe ze zelf de patisserie kunnen maken in plaats van slechts één onderdeel.
De inzet en vaardigheden van de deelnemers is enorm gegroeid en ze maken hierdoor echt onderdeel uit van het werkproces in de bakkerij. De één helpt mee in de bakkerij met het afwegen van producten, de ander schilt de appels, bestrijkt de producten met ei of maakt de kruimels voor de afwerking van de taarten. Zo heeft iedereen een belangrijke taak binnen de bakkerij en is er voor iedereen ruimte om mee te helpen.
We zijn er trots op dat onze deelnemers intern worden opgeleid door de patissiers van de Witte Schuur. Door middel van theorie- en praktijktoetsen kunnen ze certificaten behalen.